Over ons...

 

Clocheart, 

Heart & Handmade bags, zijn vol liefde en passie gemaakt en ontworpen. Oude materialen herleven, doordat ze in een nieuw ‘tasje’ worden gegoten. Zo is de naam Clocheart onstaan, afgeleid van Clochard - eenling/ zwerver. Van elke tas is slechts één uniek exemplaar, soms wel hetzelfde stofje, maar altijd met ander leer bewerkt. Elk stuk ‘zwerfleer’ heeft zijn eigen verhaal, zijn eigen vingerafdruk en heeft zijn eigen reis afgelegd om uiteindelijk weer een nieuw geheel te vormen.  

Van idee naar ideaal

Dagelijks bereiken ons de berichten van de maakindustrie versus de klimaatverandering. Ik ben er van overtuigd dat iedereen op zijn eigen wijze een klein stukje zal moeten bijdragen om het verschil te kunnen gaan maken. Alle kleine beetjes helpen daarbij. Zo ontstond de gedachte om afgeschreven stukken leer en spijkerstoffen te gaan hergebruiken. Niet zo’n bijzondere keuze als tassen altijd al mijn passie waren.

Van jongs af aan houd ik me bezig met handwerken. In eerste instantie hield ik me bezig met het ontwerpen van poppenkleertjes, wat overging in het maken van eigen kleding. Het ontwerpen van tassen is van de laatste jaren. 

Elk stikseltje, elk stuk oud leer of spijkerstof, elke tas gaat door mijn hand en komt van mijn hand. Ik combineer ze met opvallende nieuwe kleurrijke stoffen. Tassen zijn namelijk niet slechts een middel om spullen mee te vervoeren, tassen zijn eyecatchers, een extra modieuze aanvulling. Mijn tassen zijn ook moodies, met andere woorden, ze geven aan in wat voor mood je zit. Ik ga uit van al het positieve en daarom zal je bij mijn ontwerpen vaak kleurrijke tassen zien.

Ik wens u veel plezier met deze hippe clocheart tas,

 

Annet van Pelt

 

 

 

 

 

 

 

                                                          

© 2019 - 2024 clocheart | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel